آذر وکیوم Azar Vacuum

 

  021 448 69 872 / 0912 086 55 71

آذر وکیوم

تامین و تعمیر انواع دستگاههای دمنده هوا(بلوئر)و دستگاههای ایجاد خلا(پمپ وکیوم)با مناسبترین شرایط ومتناسب با نیاز مشتریان.

petrochimical
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

پمپ وکیوم چیست؟ | انواع پمپ وکیوم کدامند؟

پمپ وکیوم

انواع پمپ وکیوم چیست و هر یک چه کاربردی دارند؟
از پمپ وکیوم برای تخلیه گاز یا مایع استفاده می شود. ممکن است در جاهایی مثل کارخانه جات و یا خانه باشید و نیاز داشته باشید محیط را از گاز یا مایع های دیگر خالی کنید بهتر است از پمپ خلاء استفاده نمایید. این پمپ ها در نوع های مختلفی تولید می شوند و انواع گوناگونی دارند و از هر پمپی در جاهای مخصوص به خود استفاده می شود.

در هنگام استفاده از انواع پمپ ها بهتر است بدانید هر پمپ در چه جایی به کار برده می شود و چه کاربردی دارد. بعد از این که با استفاده از پمپ وکیوم محیط را از گازها یا مایعات دیگر خالی کردید محیطی که وکیوم شده دارای فشاری کمتر از فشار اتمسفر است.تخلیه گازها یا مایع ها با فشارهای مختلفی انجام می شود. در هر کاری درجه وکیوم متفاوت است مثلا در برخی جاها درجه وکیوم با بالاترین درجه انجام می شود و در برخی جاها نیازی به وکیوم بالا نیست.

برای ارتباط و مشاوره با کارشناسان و تکنسین های گروه صنعتی آذر وکیوم می توانید از طریق شماره های زیر با ما تماس حاصل نمایید: 

۰۹۱۹۷۱۴۶۶۲۶

۰۹۳۵۱۸۸۵۵۱۵

پمپ وکیوم چیست؟ | انواع پمپ وکیوم کدامند؟

انواع پمپ وکیوم کدامند؟

پمپ وکیوم در انواع مختلفی وجود دارد و هر کدام از این نوع ها در کارهای خاصی از آن می توان استفاده کرد. پمپ ها را بر اساس معیارهای مختلفی تقسیم بندی می کنند ما در اینجا انواع پمپ را به شما معرفی می کنیم. اولین تقسیم بندی بر اساس فشار است . وقتی بخواهیم بر اساس فشار آنها را تقسیم بندی کنیم به دو نوع تقسیم می شوند .

نوع اول پمپ های اولیه و نوع دوم پمپ های تقویت کننده و یا ثانویه تقسیم می شوند. یکی دیگر از معیارهای تقسیم بندی بر اساس مراحل وکیوم است . در این نوع تقسیم هم دو نوع داریم نوع اول یک مرحله ای و نوع دوم دو مرحله ای است. البته در نوع یک مرحله ای سوپاپ وجود دارد. از دیگر معیارها بر اساس ساختار است. دو نوع در تقسیم بندی بر اساس ساختار وجود دارد نوع اول پمپ های وکیوم آبی و نوع دوم پمپ های وکیوم روغنی هستند.

نحوه کار پمپ های وکیوم آبی

در پمپ های آبی وظیفه وکیوم بر عهده آب است یا به عبارت دیگر آب مسئول ایجاد خلا می باشد. پروانه ای که در این نوع پمپ وجود دارد مایع درون خود را با چرخش به حرکت در می آورند و مکش ایجاد می کنند. از این نوع پمپ در صنایع بزرگ استفاده می شود و به دلیل راندمان بالا و مصرف انرژی و هزینه کم و همچنین نگهداری پایین بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.

ساختار پمپ وکیوم آبی به گونه ای است که شامل یک محفظه است که یک روتور متصل به محور چرخنده در داخل آن تعبیه شده است. کارکرد این پمپ بر اساس موتورهای القایی می باشد. به این صورت که وقتی یک سیال به داخل پمپ جریان می یابد، حداقل اصطکاک میان سیال مربوطه و بخش متحرک ایجاد می شود.  به طور موثر، پمپ آبی یکی از ایده آل ترین و بهترین پمپ های صنعتی برای بازیابی حلال در حالت بخار می باشد. مثلا در یک فرآیند صنعتی شبیه تقطیر یا خشک کن تحت خلاء، بخار تولوئنی که تولید می شود به عنوان یک بخار یا ترکیب آب بند مورد استفاده قرار می گیرد و این موجب مب شود که بخار سیال برای ورود به پمپ وکیوم آبی مناسب باشد.

کارایی انواع پمپ وکیوم

از مهمترین کاربردهای وکیوم آبی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، در صنایع غذایی،  مراکز خدمات درمانی، صنایع نساجی، صنایع داروسازی ، صنایع تولید مصالح مربوط به ساختمان و عمرانی، در نیروگاه ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.

از پمپ های وکیوم آبی برای سیالات مختلف بر اساس ایجاد مکشی که دارند متفاوت عمل می کنند. جریانی که در میان پروانه ها، وجود دارد باعث به حرکت در آوردن سیال می شود و این حرکت چرخشی، فشار معینی را بر اساس مکش در سیالات ایجاد می کند. علاوه بر پمپاژ آب توسط وکیوم آبی، برخی دیگر از این پمپ ها در بازار وجود دارند که به نام های وکیوم خشک و  وکیوم روغنی شناخته می شوند.  هر این از انواع این پمپ ها در شرایط خلاء کار می کند و فقط در شرایط فنی متفاوت می باشند. همچنین تفاوت دیگری که این پمپ ها با همدیگر دارند فشار است که در سه مدل وکیوم آبی، روغنی و خشک متفاوت می باشد.

بیشتر بخوانید: پمپ وکیوم آبی چیست و عملکرد آن چگونه است؟ 

نحوه کار پمپ های وکیوم روغنی

پمپ های روغنی توسط روغن و یا هوا خنک می شوند. اگر شما صنایع متوسطی دارید استفاده از این پمپ بسیار به شما کمک می کند و برای شما مناسب است. البته اینگونه پمپ ها هم خود به دو نوع تقسیم می شوند که عبارتند از: تک مرحله ای و دو مرحله ای و هرکدام به روش خاصی کار می کنند. به طور کلی طرز کار پمپ های روغنی که از دو قسمت روتور و استاتور تشکیل شده است. به این صورت می باشد که روتور به واسطه کوپلینگ به الکتروموتور وصل می شود و با حرکت الکتروموتور و حرکت دورانی روتور درون استاتور و همچنین چرخش پره های درون محفظه استاتور عملیات مکش انجام می شود.  پمپ وکیوم روغنی بایستی با استفاده از فیلترهای ورودی از ورود آلودگی ها به داخل روغن جلوگیری شود و یکی از اساسی ترین قسمت پمپ وکیوم روغنی همان فیلتر آن می باشد.

نحوه کار پمپ های روغنی تک مرحله ای

در پمپ روغنی تک مرحله ای عمل مکش با قطع جریان برق قطع می شود. و در نوع دو مرحله ای وقتی برق قطع شود دستگاه تا مدتی به کار مکش خود ادامه می دهد. اگر به دنبال این پمپ ها هستید بهتر است از یک فرد ماهر و متخصص کمک بگیرید تا بهترین پمپ را خریداری نمایید. باید در هنگام خرید پمپ به مکانی که برای آن پمپ میخرید توجه نمایید تا به راحتی بتوانید پمپ مناسب را خریداری نمایید.

 

پمپ وکیوم
پمپ وکیوم روغنی

 

بیشتر بخوانید: بهره مندی از خدمات تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی 

پمپ وکیوم خشک

پمپهای وکیوم خشک یکی دیگر از انواع پمپ خلاء می باشد. این پمپ در رده وکیوم های سبک قرار دارد و معمولا برای مصارف سبک به کار می رود. همچنین این پمپ برای مصارفی که دارای ملاحظات محیطی می باشند کاربرد دارد. این نوع پمپ بدون نیاز به روغن و آب کار می کند و هوای خروجی آن به صورت خشک می باشد. پمپ های وکیوم خشک دارای مکانیزم ساده ای هستند و عملکرد آنها به این صورت است که در یک طرف آن پره های گرافیکی روتور عملیت مکش و ایجاد خلاء را انجام می دهد و با چرخیدن روتور عملیات مربوط به خروج هوا را به سرانجام می رسانند.

پمپ های وکیوم از نظر مشخصات فنی با هم متفاوت می باشند. وکیوم های خشک دارای دو نوع خشک تک مرحله ای و خشک دو مرحله ای می باشد. میزان خلاء در این نوع پمپ ها کمتر از پمپ های روغنی می باشد و تقریبا بین 1 تا 10 میلی متر جیوه می باشد. از نظر سایز می توان این پمپ ها دارای ابعادی از چند متر مکعب تا چند صد متر مکعب تولید و به بازار عرضه می شوند.

از دیگر ویژگی هایی پمپ های وکیوم خشک:

  • کمترین میزان آلایندگی
  • از عمر بالایی برخوردارند
  • نیاز به روغن ندارند
  • حجم کمی دارند
  • بدون صدا و لرزش
  • اصطحکاک پایین
  • دارای ایمنی بالا
  • تعمیر و نگهداری ساده و آسان
  • مصرف برق کم
  • و ….

کاربردهای پمپ های وکیوم خشک در صنعت به صورت خلاصه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  •  اتوکلاوهای کوچک
  • آزمایشگاه ها
  • دندان پزشکی ها
  • چیلرها
  • صنایع چاپ
  • صنعت بسته بندی
  • صنایع شیمیایی
  • صنایع دارویی
  • صنایع غذایی
  • صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
  • سردخانها
  • هواساز ها و … است.

بیشتر بخوانید: پمپ وکیوم خشک یا پمپ خلاء بدون روغن و کاربرد آن

 

کاربرد و مکانیزم پمپ وکیوم چیست ؟

ظرفیت فشار ، جریان و نیاز به تعمیر و نگهداری و هزینه در پمپ های وکیوم بسیار مهم هستند و هر کدام در جاهای مختلفی کاربرد دارند.اینگونه پمپ ها از تکنولوژی پیشرفته برخوردار هستند و بسیار کارآمد می باشند. وقتی می خواهید از یک محیط آب بندی شده هوا را خالی کنید. از این پمپ ها استفاده می کنید به نوعی این پمپ ها یک خلا نسبی ایجاد می کنند. به عبارت دیگر اگر به دنبال ایجاد فشار منفی هستید بهتر است از پمپ خلاء استفاده کنید.

نحوه کار پمپ های وکیوم چیست ؟

نحوه کار این پمپ ها به صورت جذب از طریق مکش و ایجاد فشار کمتر از محیط است. هدف از ایجاد این پمپ ها بیشترین بازدهی با کمترین مصرف انرژی است. اندازه و قدرت این دستگاه نشان دهنده توان آن است. مثلا پمپ های کوچک توانایی محدودی دارند و برای اجسام با وزن سبک مناسب هستند و پمپ های بزرگ توانایی بالاتری دارند و برای اجسام سنگین مثل سنگ ها مناسب هستند.

در چه جاهایی از پمپ وکیوم استفاده می شود؟

اگر به طور خلاصه بخواهیم به شما بگوییم که در چه جاهایی می توان از پمپ وکیوم استفاده کرد می توان گفت در همه جاها می توان از این پمپ ها استفاده کرد. ساده ترین نوع وکیوم جاروبرقی است . جاروبرقی با ایجاد مکش هوا محیط داخل را وکیوم کرده و باعث ایجاد مکش می شود. پس در خانه ها هم می توان از این پمپ ها استفاده کرد.

کاربرد پمپ وکیوم در مراکز درمانی

در بیمارستان ها هم بسیار از این پمپ ها استفاده می شود و کاربرد ویژه ای دارند. در دستگاه ساکشن و مرکزی در اتاق عمل ها و بخش های ریکاوری از این پمپ استفاده می شود. برای درمان بیماری های پوستی و حتی حجامت هم می توان از این دستگاه استفاده کرد و حتما باید این دستگاه توسط افراد متخصص و ماهر استفاده شود تا مشکلی ایجاد نگردد.

کاربرد پمپ وکیوم در صنعت چیست ؟

در صنایع چاپ و ماشین آلات چاپ ، در چوب و روکش کاری ، در کارخانه تولید کننده مواد غذایی ، در ریخته گری ، در آزمایشگاهها ، در پالایشگاهها و … از این پمپ ها می توان استفاده کرد. با اختراع این پمپ ها کار ایجاد خلا یا وکیوم راحت شد و کمک بسیار زیادی به صنایع شد.

اجزاء تشکیل دهنده پمپ وکیوم چیست ؟

یک پمپ از چند وکیوم پمپ و فشار سنج ، انواع شیر، تله ها ، اتصالات دائم و غیر دائم ، لوله های اتصال درست شده اند. و مهمترین قسمت در پمپ وکیوم پمپ خلا آن است. البته ممکن است با توجه به نوع پمپ قسمت های پمپ فرق کند.

امیدواریم با مطالعه این مطلب متوجه شده باشید که پمپ وکیوم چیست؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا