آذر وکیوم Azar Vacuum

 

  021 448 69 872 / 0912 086 55 71

آذر وکیوم

تامین و تعمیر انواع دستگاههای دمنده هوا(بلوئر)و دستگاههای ایجاد خلا(پمپ وکیوم)با مناسبترین شرایط ومتناسب با نیاز مشتریان.

petrochimical
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

پمپ خلاء چگونه کار می کند؟

پمپ خلاء وسیله‌ای است که مولکول ‌های گاز یا ذرات هوا را از یک حجم آب‌بندی شده حذف می‌کند تا به اختلاف فشار و ایجاد خلاء جزئی دست یابد. پمپ خلاء بر اساس نیازهای فشار و کاربرد آن در انواع فناوری ها طراحی می شوند. هنگام راه اندازی یک سیستم پمپ خلاء، اندازه گیری پارامترهای صحیح برای دستیابی به راندمان بهینه بسیار مهم است. به طور کلی پمپ های خلاء به صه دسته اصلی گردش در آب یا رینگ آبی، پمپ وکیوم روغنی و پمپ خشک تقسم بندی می شود. پمپ های آبی بیشتر در صنایع سنگین کاربرد دارد و از سیال آب برای خنک کردن آن استفاده می شود. پمپ روغنی در صنایع متوسط کاربرد دارد و از روغن در جهت خنک کردن آن استفاده می شود و کاربرد پمپ وکیوم خشک در صنایع سبک بوده و از هوای ورودی برای خنک کردن آن استفاده می شود. در زیر در مورد پمپ های خلاء بیشتر صحبت می کنیم.

برای مشاوره و همکاری با گروه صنعتی آذر وکیوم می توانید از طریق شماره های زیر با ما در ارتباط باشید:

۰۹۱۹۷۱۴۶۶۲۶

۰۹۳۵۱۸۸۵۵۱۵

 

 

پمپ خلاء
پمپ خلاء

 

پمپ خلاء چگونه کار می کند؟

خلاء فضای خالی از ماده است که در آن فشار گاز کمتر از فشار اتمسفر می باشد. وظیفه اصلی پمپ خلاء تغییر فشار در یک فضای محصور برای ایجاد خلاء کامل یا جزئی از نظر مکانیکی یا شیمیایی است. فشار همیشه سعی می کند در مناطق متصل به هم برابر شود زیرا مولکول های گاز از بالا به پایین جریان می یابند تا کل ناحیه حجم را پر کنند.

پمپ خلاء ، با اتاقک ها و روشهای گوناگون توانایی ایجاد طیف گسترده ای از خلاء را ایجاد می کنند. بعضی وقت ها لازم است که برای انجام یک کار مشخص چندین پمپ استفاده شود به این ترتیب که این پمپ ها به صورت سری یا موازی به هم وصل می شوند و در انجام یک برنامه ی مشخص مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از یک پمپ جابه جایی مثبت گاز را از دهانه ورودی به خروجی منتقل می کند و مقداری خلاء جزئی و تقریبی را ایجاد می نماید. به دلیل محدودیت هایی که دارند این پمپ ها تنها می توانند مقدار جزئی ایی خلاء را ایجاد نمایند.  از جمله این محدودیت ها، محدودیت های مکانیکی می باشد.

برای این که بتوانند خلاء بالاتری را تولید نمایند می بایست از روش های دیگر و گاهی باید چندین پمپ را به صورت سری به هم وصل نمایند و مورد استفاده قرار دهند. اما چرا دستیابی به خلاء بالاتر سخت است؟ به این دلیل که همه مواد زمانی که در معرض خلاء قرار می گیرند، به شکلی واکنش نشان می دهند. به طور معمول تمام سطحی که با خلاء در تماس هستند بایستی از ماده ای که در دمای بالا پخته می شوند تهیه شوند تا از میزان این گازها کاسته شود. بنابراین، اگر سم فضای کم فشار جدید معرفی شود، گاز به طور طبیعی از منطقه پرفشار به منطقه جدید کم فشار جریبان می یابد تازمانی که فشار یکسانی داشته باشند. پمپ خلاء اساسا مولکول های گاز را از یک منطقه به منطقه دیگر حرکت می دهند تا با تغییر حالت های فشار بالا و پایین خلاء ایجاد کنند.

 در مورد پمپ خلاء بیشتر بدانید : پمپ خلاء 

 

پمپ های خلا خشک و مرطوب

بسته به نیاز فشار و کاربرد عملیاتی، فناوری‌های پمپ خلاء مرطوب یا خشک در نظر گرفته می‌شوند. پمپ‌ های مرطوب از روغن یا آب برای روان‌کاری و آب‌بندی استفاده می‌کنند. در حالی که پمپ ‌های خشک هیچ سیالی در فضای بین مکانیسم‌های دوار یا قطعات ساکن برای جداسازی و فشرده‌سازی مولکول‌های گاز ندارند. پمپ‌ های خشک بدون روان‌کاری، تحمل‌ بسیار محکمی دارند تا بدون سایش به طور موثر کار کنند. از انجایی که در پمپ وکیوم خشک هیچ مایعی به کار برده نمی شودتا گرمای ناشی از فشرده سازی گازها را از بین ببرد، از این رو عمل خنک کردن در پمپ های وکیوم به صورت خیلی متفاوت از سایرین انجام می گیرد. پمپ وکیوم خشک با توجه به ساختار و جنس آلیاژ و قطعاتی که در ریخته گری در آن به کار می رود دارای توان بسیار بالایی برای تحمل درجه ی بالای حرارت می باشد.

بیشتر بخوانید : پمپ وکیوم خشک یا پمپ خلاء بدون روغن و کاربرد آن

 

پمپ های انتقال

پمپ های انتقالی مولکول های گاز را از طریق سیستم به خارج از فضا می راند. نقطه مشترک آنها این است که همه آنها از روشی برای فشار مکانیکی گاز و هوا در سیستم در فواصل مختلف سیستم استفاده می کنند. رایج است که پمپ های انتقال چندگانه با هم به صورت موازی برای ایجاد خلاء و سرعت جریان بالاتر استفاده می شوند.

پمپ های جابجایی مثبت

اصل اساسی پمپ جابجایی مثبت این است که حجم اصلی را به داخل محفظه منبسط می‌کند، آنها حجم‌ های کوچک و جدا شده گاز را در مراحل مختلف منتقل می‌کنند، و به حجم کمتری فشرده می‌کنند و با فشار بالاتری که به بیرون خارج می‌شود. این پمپ ها در محدوده فشار کمتری کار می کنند و در دسته پمپ های اولیه یا بوستر دسته بندی می شوند و فناوری های مرطوب یا خشک را در خود جای می دهند. بر اساس استاندارد جهانی پمپ جابه جایی مثبت بدین گونه تعریف می شود:  پمپ خلائی که مکش را انجام می دهد، متراکم می کند و گازی را که بایستی پمپاژ شود را تخلیه می نماید، چنانچه نیاز باشد از طریق ولوها و همچنین به کمک پیستون ها، روتورها و لغزنده ها و … که به کمک روغن یا بدون آن آب بنده شده باشد. پمپ های جابه جایی مثبت به دو دسته پمپ های خلاء جابه جایی مثبت رفت و برگشتی  و پمپ های جابه جایی مثبت دورانی (روتاری) تقسم بندی می شود.

پمپ های گریز از مرکز

پمپ های گریز از مرکز ماشین هایی هستند که به صورت هیدرولیکی کار می کنند. که با توانایی آنها در انتقال انرژی به سیالات (به ویژه به مایعات) از طریق کار میدانی از نیروهای گریز از مرکز مشخص می شود. پمپ های گریز از مرکز می توانند ساختارهای متفاوتی داشته باشند، اما اصل عملکرد و ویژگی های دینامیکی سیالات آنها همیشه یکسان است.

پمپ های گریز از مرکز بر اساس طراحی و تعداد پروانه ها کلاس بندی شده اند. یک پمپ گریز از مرکز چند مرحله ای بیشتر از یک پروانه دارد. به این صورت که یک پمپ دو مرحله ای دو پروانه دارد. پمپ های دو مرحله ای به این صورت است که دو پمپ یک مرحله ای را به صورت سری به هم وصل شوند. و عملکرد آن این صورت است که خروجی پمپ اول وارد پمپ دوم می شود.  یک پمپ چند مرحله ای دارای دو یا چندین پروانه است که روی یک عدد شافت نصب شده اند . دبی در این گونه پمپ ها به این صورت است که دبی در خروجی پروانه دوم بیشتر از دبی در خورجی پروانه اول است. در واقع به این صورت است که هر چه تعدا پروانه ها زیاد باشد دبی خروجی نهایی در آن بالا می رود.

همانطور که می دانید مایعات تراکم ناپذیر هستند و به همین علت است که تمامی پروانه ها در پمپ در ظرفیت های یکسانی طراحی شده اند. برای یک پمپ چند مرحله ای پروانه ها دارای اندازه یکسانی هستند. همچنین قابل ذکر است که این نوع پمپ ها بر اساس تک مکشی یا دو مکشی بودنشان کلاس بندی می شوند.

 

پمپ های خلاء حلقه مایع

پمپ‌ خلاء حلقوی مایع شبیه به پمپ پره‌ای دوار هستند، با این تفاوت که پره‌ها بخش جدایی‌ناپذیر روتور هستند و یک حلقه چرخان از مایع را به هم می‌زنند تا محفظه فشرده‌سازی را تشکیل دهند.

پمپ خلاء حلقه مایع
پمپ خلاء حلقه مایع

در اصل، تمام پمپ های خلاء به یک روش کار می کنند. پمپ خلاء با حرکت اکثر مولکول‌های گاز یا مایعات به خارج از یک ناحیه به واسطه اختلاف فشار از فضای دیگر ایجاد می‌شود. در نتیجه، ناحیه ای که مولکول های کمتری دارد، فشار کمتری خواهد داشت.

پمپ ‌های خلاء

پمپ های خلاء دستگاه ‌های یخچالی هستند که با خنک کردن در یک فضای محدود، تراکم مولکول ‌های هوا را بیشتر می‌کنند. اگرچه انواع مختلفی در دسترس است، اما اصل کار و عملکرد پایه پمپ خلاء یکسان است. این دستگاه ها برای حذف مولکول های هوا یا گاز از محفظه خلاء طراحی شده اند. با این حال، با کاهش فشار، حذف مولکول ها به طور فزاینده ای دشوارتر می شود. پمپ های خلاء برای استفاده در محدوده فشار زیاد مناسب هستند.

تفاوت بین پمپ خلاء و کمپرسور چیست؟

این دو دستگاه دارای اهداف متمایز هستند. پمپ ها برای ایجاد خلاء از طریق ترکیبی از مناطق فشار قوی و کم فشار طراحی شده اند. در مقابل، کمپرسورها هوا را از محیط اطراف جذب می کنند و آن را با فشار زیاد فشرده می کنند که این باعث ایجاد انرژی ذخیره شده برای تخلیه نهایی به ابزارها و دستگاه های پنوماتیک می شود.

پمپ‌ های انتقال مومنتوم

پمپ‌ های انتقال مومنتوم با شتاب دادن به گازها و ایجاد ناحیه‌ای با فشار کم در پی آن کار می‌کنند. از طرف دیگر، پمپ‌ های خلاء به دام افتادن، مولکول‌های گاز را با اصول مختلفی مانند تراکم، جذب، یونیزاسیون و غیره جذب می‌کنند.

پمپ های خلاء
پمپ های خلاء

شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که خرید پمپ خلاء حضوری می باشد یا غیر حضوری هم می توان خرید کرد؟ شاید تا چند وقت قبل خرید پمپ خلاء فقط بصورت حضوری بوده اما امروزه با پیشرفت علم می توان غیر حضوری خرید را انجام داد.

پمپ پیمایشی

 این نوع پمپ از دو مارپیچ یا طومار با سیم پیچی تشکیل شده است که یکی به عنوان روتور و دیگری به عنوان استاتور عمل می کند. روتور نمی چرخد، اما نسبت به دیگری به طور غیرعادی حرکت می کند. پمپ اسکرول با کشیدن مایع از حاشیه طومارها کار می کند. مایع محبوس شده بین طومارها به سمت مرکز منتقل می شود که در آن حجم به تدریج کاهش می یابد.

پمپ های دیافراگمی

این پمپ ها به یک جفت دیافراگم مکانیکی متکی هستند که برای افزایش و کاهش فشار به عقب و جلو حرکت می کنند. از جریان برگشتی مایع توسط یک شیر جلوگیری می شود. پمپ های دیافراگمی به دلیل دقت بالایی که دارند مورد توجه قرار می گیرند و به طور گسترده در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ چرخشی

در پمپ چرخشی یک روتور خارج از مرکز قرار داده شده است تا به صورت مماس به سطح ثابت استاتور بچرخد. به طور معمول، دو پره در شیارهای روتور می لغزند و با دیواره داخلی استاتور تماس می گیرند. مکانیسم چرخشی گاز را از ورودی جدا می کند، فشرده می کند و سپس آن را از طریق دریچه خروجی خارج می کند. امیدواریم ازمطالعه مطالب بالا لذت برده باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا